Úristen! Mindjárt házasodunk...

Úristen! Mindjárt házasodunk...

Amikor egy nap alatt majd' minden elrendeződik....

2015. március 13. - Kocsis Katica

Az utóbbi napokban ezerféle árajánlatot küldtem a szélrózsa minden irányába keresve a vőfélyünket/ceremóniamesterünket, szertatásvezetőnket, fotósunkat. Ennek tapasztalatait szeretném most megosztani.

Igazából rengeteg olyan esküvőre specializálódott portál létezik, ahol egy űrlap kitöltésével máris számos szolgáltatóhoz eljut az ajánlatkérésed. Én is igénybe vettem ezek közül párat. Az aminapunk.hu például egész jól működött, hiszen onnan utána folyamatosan folytak be az email címemre az ajánlatok. De ezeken az oldalakon kívül persze a Google böngészőjét is kihasználva, egyesével is elküldtem pár ajánlatot. Ami pedig a következő eredményeket hozta:

-Ennyi ajánlatból simán le lehet vonni a következtetést, hogy a vőfélyek sokkal olcsóbbak, mint a ceremóniamesterek. Jó hírű vőfély már létezik 50-60.000 forinttól, ceremóniamesterek pedig körülbelül ennek a duplájáról indulnak. Indulnak. Mert kaptam én olyan ajánlatot is, amiben 200.000 forintnyi összeg szerepel. Amitől kicsit kiakadt az állkapcsom és arra gondoltam, hogy ha felnövök, akkor majd én is esküvői szolgáltató óhajtok lenni és akkor tuti nem kell ennyit kalkulálgatni, mint most. A ceremóniamesterek közül egyébként volt egy kedvencünk, Mányik András és a felesége, akik csapatban dolgoznak és nemcsak, hogy nagyon jókat hallottunk róluk az ismerősöktől, hanem a honlapjukon található infók is rendkívül meggyőzőek, ők maguk pedig végtelenül kellemes embernek tűnnek. Sajnos azonban a mi keretünkben már ők sem fértek bele, még úgy sem, hogy a 200ezret messze nem érték el. Kicsit fáj értük a szívem, ugyanúgy, ahogyan Titz Tibor vőfélyért is, akire véletlenül találtunk rá és csak később derült ki, hogy ő bizony megnyerte a Fábry Show vőfélyversenyét anno. Nem is véletlen, hiszen szórakoztató, jófej figurának, profi vőfélyembernek tűnt, aki olyan népszerű, hogy másfél - két évvel hamarabb kell foglalni. Mi pedig sajnos nem látunk a jövőbe, így értelemszerűen túl későn szóltunk, Tibi már foglalt. Pedig ő biztosan tökéletes választás lett volna, hiszen láthatóan szenvedélye a vőfélykedés, ha megnézitek azt a bizonyos Fábry Show-s szereplését, még a szeme is csillog.... No de hát hiába, nekünk tovább kellett keresgetni, de úgy hiszem, hogy meg is találtuk az elérhető, megfizethető és ideális vőfélyünket Chrobák János személyében, aki a klasszikus vonalat képviseli, népviseletben, nagy bajusszal fog érkezni. Szórakoztató üregúrnak tűnik, akivel ugyan még csak telefonos egyeztetés történt, de felkészültnek és korrektnek ítéltem meg, remélhetőleg a személyes találkozás ezt csak megerősíti majd. Jut eszembe, írnom is kell neki emailt, hogy őt szeretnénk.

-A szertartásvezetők árai között nincsen ilyen nagy eltérés, a legtöbben 50.000 forint körüli összegért (+ a hangosítás néhány tízezres ára) összeadják a párt. Itt csak az adott személy a kérdéses. Nyilvánvalóan nőt fogunk választani, az ember fejében az anyakönyvvezető nőként jelenik meg, a dilemma csak annyi, hogy egy idősebb hölgy vagy egy fiatalabb nő között döntsünk. Egyelőre én ez utóbbi mellett szavazok, mert így talán lazább lesz az esketés kerete, így a könnyek kicsordulásának esélye is csökken. Jelenleg még várom egy esélyes hívását, ha mellette döntünk, akkor az ő személyét is felfedem.

-A fotósok(k) is okoztak némi fejtörést, első körben ugyanis a Google-ból szemezgetve, illetve űrlapok kitöltésével próbálkoztam, azonba be kellett látnom, hogy itt általában két opció van. Ha max. 100.000 forintot tudunk erre a szolgáltatásra áldozni, akkor sajnos le kell mondanunk az igazán kreatív, igazán szép, igazán egyedi és személyreszabott fotókról, azokról, amelyek tényleg rólunk mesélnek. Ha viszont ragaszkodunk a magas minőséghez, akkor viszont nem férünk bele a keretbe, hiszen ebben az esetben általában 2-300.000 forint körül mozognak az árak. Ez pedig nekünk sok(k). Szerencsére érkezett egy angyal az égből Mártai Marianna személyében, aki megoldotta ezt a problémánk. Vele régebbi az ismertség, elmondhatatlanul bájos csajszi, tényleg egy tündér, és nem mellesleg profi sminkes, aminek még a későbbiekben lehet, hogy jelentősége lesz ;), de jelen esetben most az a fontos, hogy a férje, Varga Zoli szuper fotókat készít. De nemcsak simán jókat, hanem olyanokat, amiktől én mindig hanyatt vágom magam. És a legjobb az egészben, hogy meg is tudjuk fizetni. :))) A legnagyszerűbb pedig, hogy ha később lesz egy kis plusz pénzünk, akkor még a megbeszélt csomaghoz vásárolhatunk plusz fotókat, hiszen Zoli megőrzi az összes képet. Hát létezik ennél jobb ajánlat? Szóval beszéltem Mariannal, utána Zolival és hétfőn megyünk a műterembe egyeztetni, megbeszélni, leszerződni. Vagyis itt is sikerült tökéletes megoldást találnunk, abszolút nem kellett kompromisszumot kötnünk, amitől én jelenleg nagyon be vagyok zsongva... legyen hétfő!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://uristen-hazasodunk.blog.hu/api/trackback/id/tr317266541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása