Úristen! Mindjárt házasodunk...

Úristen! Mindjárt házasodunk...

"...mert kell egy hely..."

2015. február 20. - Kocsis Katica

Logikusan indulunk a szervezésben, elsőként a lagzi helyszíne a tét, mert ha már van hely, ahol lehet enni, inni, táncolni, akkor óriási baki nem történhet. Legalábbis ezt hisszük. 

Abban gyorsan dűlőre jutottunk, hogy a legjobb lenne, ha egy helyszínen lezavarnánk mindent, ugye a templomi szertartás már eleve kiesett, de a polgári esküvőt simán lehetne oda szervezni, ahol a lakodalom is lesz. Nem kell cűgölni a násznépet, nem kell feleslegesen bekoszolni a szoknyám alját és nem kell semmit sem összeegyeztetni, ha már nem muszáj, még akkor sem, ha nem lesznek sokan. Mert hogy azt is gondoltuk, hogy max. 50 főben ki is egyeznénk. Csak a szűk család és a legjobb barátok, mert ha nem húzzuk meg szigorúan a határt, akkor bizony elszabdul a pokol és 200 főig meg sem állunk. Akkor azonban már nem rólunk szólna a Nagy Nap, hanem az idegeskedésről. Ebből pedig, köszi, de nem kérünk.

Szóval megvolt a létszám, persze konkrét lista nélkül, 40-50 fő, így el kezdtünk nézelődni a helyszínek között. Van ez a szuper oldal, az eskuvohelyszin.hu, ahol rengeteg izgalmas színtér közül válogathat a férj- és feleség-jelölt. A honlapot már korábban felfedeztem, fejben elraktároztam, hogy majd ez is jó lesz egyszer, az viszont nem tűnt fel, hogy a lista elején épp egy rendezvényhajó áll. Na, de ez most megtörtént, ami magával vonta azt is, hogy jelen pillanatban el sem tudom máshol képzelni az esküvőnket, mint hajón. Szerencsére Olivérnek mindegy vagy legalábbis ezt mondja, ezért első körben el kezdtünk nézelődni a hajók között csütörtök (febr. 19) este. Hét lehetőség van, kb. mindegyik ugyanolyan jó, másnap reggel ezért kis sablonszöveg készült a tervekről, amely el is repült a hét - illetve csak hat, mert utána egyet kilőttem kapásból - fedélzetre. Napközben aztán folyamatosan folytak be az emilemre a ajánlatok, több oldalon keresztül, ezerféle lehetőséggel és kötelezettséggel meg sok-sok nullával, amitől kissé bizonytalanabb lett a járásom... Az Álomesküvő egymillió alatt (ha lehet félmillióból) c. projekt erősen megdőlni látszik.... És a szívem is, mintha kicsit gyorsabban verne...

No, de arra még van erőm, hogy ezeket kinyomtassam, utána meg este lesz pár óra, mire átnyálazzuk és kiválasztunk közülük hármat, amit személyesen is megnéznénk. Illetve B tervként még kérek egy ajánlatot az Ádám Villától és a Budai Vártól is, csak, hogy legyen egy összehasonlítási alapunk a szárazföldi helyszínekkel kapcsolatban.

UPDATE: Olivér tanácsára belinkelem a sablonszöveget, hátha másnak is használ. :)

Kedves XY,

Részletes árajánlatot szeretnék kérni közelgő esküvőnkhöz. 

Egyelőre még nem sok konkrét tervünk van, de amit már biztosan tudunk:

-maximum 40-50 főre tervezünk

-szeptemberben szeretnénk tartani az eseményt, így elsőként arról érdeklődnék, hogy szabad-e még a helyszín ekkor? Nem ragaszkodunk a szombati esküvőhöz, így ha a szeptemberi szombatok már beteltek, akkor nekünk ideális egy pénteki időpont is.

-a polgári szertartást is a hajón szeretnénk lebonyolítani, így érdekelne az is, hogy ennek milyen plusz költsége van?

-a menü tekintetében egyszerű és hagyományos ételekre gondoltunk, húslevessel, sültekkel, salátákkal stb. illetve szeretnénk, ha éjfélkor is lenne még egy kisebb étkezés.

-az italokat mi szeretnénk beszerezni és vinni, amennyiben ez megoldható.

-érdekelne még, hogy a hajón történő elszállásolásnak milyen plusz költségei vannak. (többen vidékről érkeznének)

-fontos lenne az is, hogy a násznép korlátlan ideig szórakozhasson, hogy addig maradhasson a helyszínen, ameddig kedve tartja.

Egyelőre ezek tehát a konkrétumok, ehhez szeretnék kérni árajánlatot.

Köszönettel: KKatica

A bejegyzés trackback címe:

https://uristen-hazasodunk.blog.hu/api/trackback/id/tr417191925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása